Καρατζάς: «Να μην σκεφτόμαστε συντηρητικά, ταιριάζει η κορυφή στην ΑΠΕ»

Καρατζάς: «Να μην σκεφτόμαστε συντηρητικά, ταιριάζει η κορυφή στην ΑΠΕ»

Ο Μπάμπης Καρατζάς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με την Καισαριανή, δείχνοντας στην ομάδα του το δρόμο για τη νίκη, η οποία ήρθε με το τελικό 4-0. Ο νεαρός εξτρέμ της ομάδας μας, μιλώντας στο apeagiaeleousa1936.gr στάθηκε στη βαρύτητα που έχει η ΑΠΕ στην κατηγορία ως όνομα, τονίζοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η άνοδος, υπόθεση που ακόμα δεν έχει προεξοφληθεί.

Ο ίδιος, έχοντας μάθει να παλεύει και να αναδεικνύεται μέσα από τις δυσκολίες, τονίζει πως η αρχή του πρωταθλήματος όπου βρήκε την ομάδα να χάνει συνεχώς, έκανε τελικά καλό. Ήταν «η μπόρα μέσα από την οποία βγήκε το ουράνιο τόξο», όπως ο ίδιος λέει. Κι όσοι σκέφτονται συντηρητικά, καλό θα είναι να επαναπροσδιορίσουν.

Η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας:

Οδεύουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Tι μπορεί να καταφέρει η ομάδα;

«Μας ταιριάζει η κορυφή, αλλά ακόμα κι αν το μέλλον δεν μας βρει εκεί, σίγουρα με την ελάχιστη σοβαρότητα θα τερματίσουμε σε μια άκρως αξιοπρεπή θέση».

Η ομάδα έχει παιδιά, όπως εσύ, που παράλληλα σπουδάζετε. Πόσο εύκολο / δύσκολο είναι να συνδυάσετε το ποδόσφαιρο με το διάβασμα;

«Για μερικούς είναι σίγουρα πιεστικό – βέβαια ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από τη δυναμική του εκάστοτε χαρακτήρα».

Τι καταφέρατε να αλλάξετε μετά τις πρώτες αγωνιστικές που δεν ξεκίνησε καλά;

«Δεν το βλέπω σαν μια άσχημη αρχή. Χωρίς καταιγίδες δε θα υπήρχαν ουράνια τόξα. Θεωρώ τ’ αρνητικά αποτελέσματα μάθημα και ίσως αν δεν υπήρχαν αυτά να μη βγάζαμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Με τον καιρό “σφίξαμε” σαν ομάδα και αυτό σίγουρα βοήθησε».

Τι είναι αυτό που κάνει την ΑΠΕ ξεχωριστή;

«Η ΑΠΕ είναι από τις “βαριές” ομάδες της κατηγορίας, η ιστορία της προσδίδει μια διαφορετικότητα».

Εχετε ξεκινήσει να σκέφτεστε και την επόμενη σεζόν ή είναι ακόμα πολύ νωρίς;

«Στόχος κάθε επόμενης σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προς το παρόν, καλό θα είναι να μην σκεφτόμαστε συντηρητικά. Έχουμε όμως αρκετές αγωνιστικές ακόμη, καλύτερα να ασχοληθούμε μ’ αυτές».

Στο πρωτάθλημα της Β Αθηνών, τι πρέπει να διαθέτει μια ομάδα για να βγει στην κατηγορία;

«Όσο βρίσκεσαι πιο κοντά στην Α’ κατηγορία, τόσο μεγαλύτερο συντελεστή έχει η αυτοπεποίθηση κι η εργατικότητα για την κατάκτηση τίτλων, όσον αφορά στο ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο».