Το «αύριο» της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα μέσα από τα μάτια του Χρήστου Τσουκαλά!

Το «αύριο» της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα μέσα από τα μάτια του Χρήστου Τσουκαλά!

Είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ΑΠΕ Αγία Ελεούσα. Έχει ζήσει την ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες, την ζει και τώρα στη Β’ Αθηνών. Πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή.

Ο γενικός αρχηγός της ΑΠΕ, Χρήστος Τσουκαλάς, μίλησε στο apeagiaeleousa1936.gr για την φετινή επιτυχημένη πορεία, το δύσκολο αύριο που δημιουργεί η διαφοροποίηση του ρόστερ και το γηπεδικό, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες.

«Η ομάδα ξεκίνησε μόνο με 3-4 δικούς της παίκτες, στην πορεία βρέθηκαν ταλέντα και τσούλησε καλά η χρονιά. Εκεί που όλοι περιμέναμε – ειδικά και μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην αρχή – ότι δεν θα πάει καλά, τελικά η ομάδα σώθηκε άνετα και αυτό είναι το πιο βασικό. Για να συμβεί αυτό έπρεπε να βρεθούν τα παιδιά μεταξύ τους και να μάθει ο ένας τον άλλον», σχολίασε αρχικά ο Γενικός Αρχηγός της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα και έδωσε το στίγμα της επόμενης σεζόν:

«Για του χρόνου το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το γηπεδικό, αλλά και το ρόστερ. Τα παιδιά αυτά είναι μικρά, σπουδάζουν και θα υπάρξουν απώλειες. Θα χρειαστεί να βρούμε ισάξιούς τους να τους αντικαταστήσουν».

Το ότι η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα αποτελεί «όνομα» στην κατηγορία, μήπως κάνει το έργο σας πάνω σ’ αυτόν τον τομέα πιο εύκολο;

«Σαφώς και βοηθάει αυτό πάρα πολύ. Η Αγία Ελεούσα έχει παίξει και σε επαγγελματική κατηγορία. Αυτό το ξέρουν όλοι όπως ότι έρχονται σε μια ομάδα σωστή, συνεπής σ’ ό,τι υποσχεθεί. Αυτό είναι και το δυνατό μας σημείο. Και που πέσαμε ήταν μια συγκυρία. Η τότε ομάδα έκανε τον κύκλο της και έπεσε, όπως εξάλλου συμβαίνει και μ’ όλες οι ομάδες».

Πόσο σημαντικό είναι το οικογενειακό κλίμα που έχετε δημιουργήσει όσοι απαρτίζετε τη διοίκηση;

«Το συμβούλιο έδεσε μεταξύ του πολύ γρήγορα. Έχει δημιουργηθεί ένα κράμα παλιών παραγόντων και νέων. Μιλάμε για παιδιά τα οποία είναι φανταστικά, δεν σταματούν να είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα. Έτσι, έχουμε κάνει ένα καλό συμβούλιο, χωρίς λεφτά και φανφάρες. Είμαστε δεμένοι όλοι και τρέχουμε αμέσως για ό,τι χρειαστεί».

Ο κορμός της ομάδας θα διατηρηθεί;

«Υπάρχουν παιδιά που αποτελούν τον κορμό μας και θα κοιτάξουμε να τον κρατήσουμε. Κάποιοι δεν γίνεται να φύγουν. Υπάρχουν παιδιά που ξέρουμε ότι δεν θα είναι μαζί μας του χρόνου, όπως ο Καρύδης που λόγω ηλικίας θα σταματήσει. Θα πρέπει αναγκαστικά να βρούμε παίκτες ενώ είναι νωρίς να δώσουμε ευκαιρίες στο εφηβικό. Υπάρχει ταλέντο εκεί, αλλά είναι μικρά ακόμα, σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμα».

Ο στόχος της ανόδου είναι μακρινός;

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο εύκολο να επιτευχθεί και θα πρέπει να είμαστε όλοι ρεαλιστές. Είπα ότι το δικό μας συμβούλιο δεν απαρτίζεται από άτομα με λεφτά. Αποτελείται από φίλους που ενώθηκαν, γιατί ήταν σε αδιέξοδο η ομάδα. Αν ανοίξει το γήπεδο, τότε θα πάρουμε τεράστια ώθηση. Ο παίκτης θέλει να προπονείται σωστά, εμείς ευτυχώς το έχουμε λύσει αυτό τη στιγμή που σ’ άλλα γήπεδα προπονούνται στο μισό. Πρέπει, ωστόσο, να επιστρέψουμε στην φυσική μας έδρα, να έρθει ξανά ο κόσμος δίπλα μας».

Μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν να περιμένουμε να πάρουν ευκαιρίες παιδιά που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής;

«Η ομάδα θα παίζει κανονικά, φυσικά κάποια παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής θα δοκιμαστούν και θα περάσουν από… δοκιμαστικά να δούμε αν αξίζουν ή όχι»