Μπαλωμένος: «Κανείς δεν πίστεψε ότι θα τερματίσουμε στις τελευταίες θέσεις»

Μπαλωμένος: «Κανείς δεν πίστεψε ότι θα τερματίσουμε στις τελευταίες θέσεις»

Ο Σταμάτης Μπαλωμένος, ως λογιστής, έχει μάθει να μετράει τα πάντα! Ή μήπως όχι; Συγκεκριμένα, ο πορτιέρε της ομάδας μας μετρά μόνο τις καλές στιγμές, τις κρατά γερά στα χέρια του και πορεύεται μ’ αυτές.

Η φετινή σεζόν ήταν δύσκολη για τον ίδιο μιας και τον κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες. Ε, και; Μέσω της συνέντευξής του στου apeagiaeleousa1936.gr αποδεικνύει πώς πάνω απ’ όλα σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να παθιάζεσαι γι αυτό και να το απολαμβάνεις.

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, τι κρατάς και τι αφήνεις;

«Τελειώνοντας τη φετινή σεζόν δεν θα ήθελα να αφήσω κάτι πίσω – αντιθέτως θα ήθελα να κρατήσω όλα τα θετικά και αρνητικά συναισθήματα. Ολοκληρώνοντας μια ποδοσφαιρική χρονιά μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις, δυνατότερος και με παραπάνω εμπειρίες. Ως πιό σημαντική στιγμή θα κρατήσω ότι ήμουν παρών στην τελευταία χρονιά του φίλου μου και αρχηγού Κώστα Καρύδη».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνετε αυτό που αγαπάτε σ’ αυτό το επίπεδο, δεδομένου ότι θα πρέπει εκτός των προπονήσεων να εργάζεστε κιόλας;

«Παίζω ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία ως συνέπεια ο αθλητισμός να είναι μέρος της καθημερινότητας μου και της ζωής μου. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και το ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο ήταν πάντα ψηλά στην λίστα αυτή. Πάντα υπάρχει χρόνος και όρεξη για κάτι που αγαπάς».

Η πιο δύσκολη κι η πιο εύκολη στιγμή μέσα στην χρονιά;

«Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω κάτι ως “εύκολο” μέσα στην χρονιά σε ένα άθλημα που πρέπει να προπονείσαι, να προετοιμάζεσαι, να αγωνίζεσαι και να προσπαθείς να είσαι σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο. Σαν πιο δύσκολη στιγμή θα κρατούσα τον τραυματισμό μου που με άφησε εκτός για περίπου δύο μήνες».

Τι αλλάξατε και από τις τελευταίες θέσεις, η ομάδα βρέθηκε στο σημείο να διεκδικεί την άνοδο; 

«Δεν θα έλεγα ότι άλλαξε κάτι. Αντιθέτως,μείναμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και με πίστη στις δυνατότητες μας καταφέραμε να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Εγώ προσωπικά δεν πίστεψα ποτέ ότι θα τερματίσουμε στις τελευταίες θέσεις ή ότι θα κινδυνεύαμε αλλά νομίζω και κανείς άλλος μέσα στην ομάδα».

Ποιο θα είναι το μυστικό για τη νέα σεζόν;

«Στην νέα σεζόν θα πρέπει να χτίσουμε πάνω σε όσα έχουμε καταφέρει γνωρίζοντας ότι η ομάδα ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν»

Θα ήθελες να συνεχίσεις στην ομάδα;

«Επέστρεψα μετά από καιρό στην ομάδα, είχα αγωνιστεί για χρόνια, γνωρίζω την ιστορία της, την νοοτροπία της, τους στόχους της και σημαντικότερο τους ανθρώπους γύρω απ’ αυτήν. Ξέρω ότι την αγαπούν και την πονούν πραγματικά. Άρα θα ήθελα να παραμείνω και του χρόνου».

Το μήνυμά σου στον κόσμο;

«Όσο αφορά στον κόσμο θα ήθελα να κάνει ότι και τόσα χρόνια: Να είναι κοντά στην διοίκηση και στους ποδοσφαιριστές».