Ο εσωτερικός κανονισμός της Ακαδημίας μας!

Ο εσωτερικός κανονισμός της Ακαδημίας μας!

⦁ Με τον παρόντα κανονισμό ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των εκπαιδευόμενων αθλητών και κηδεμόνων της  Ακαδημίας  Ποδοσφαίρου “ape_academy” ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ με την Διεύθυνση της Ακαδημίας και τους Υπεύθυνους Προπονητές. Η διεύθυνση του τμήματος εκπαιδευομένων ποδοσφαιριστών έχει την ευθύνη λειτουργίας των τμημάτων υποδομής της Ακαδημίας που έχουν οργανωθεί και συγκροτηθεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

⦁ Όλοι οι κηδεμόνες και εκπαιδευόμενοι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των τμημάτων υποδομής οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς την Διεύθυνση της Ακαδημίας , τους προπονητές, τους υπαλλήλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους. Οφείλουν να επιδεικνύουν την απαραίτητη ευσυνειδησία, υπευθυνότητα, σεβασμό και υπακοή στις εντολές της διεύθυνσης του τμήματος και της τεχνικής ηγεσίας.

⦁ Η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου αποφάσισε να ισχύσουν οι ακόλουθες διατάξεις και κανόνες που θα αποτελούν τον Εσωτερικό Κανονισμό των τμημάτων υποδομών ( Ακαδημίας ) ποδοσφαίρου, με κύριο γνώμονα την αρμονική και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων. Οι κανόνες της Ακαδημίας ποδοσφαίρου είναι κανονισμοί που έχουν θεσπιστεί για να ρυθμίζουν την συμπεριφορά των μελών της. Η εφαρμογή στην πράξη ενός τέτοιου κανονισμού προϋποθέτει τα μέλη της Ακαδημίας, να αποδεχθούν και να τηρούν τα όσα αναφέρονται σε αυτόν.
Ο κανονισμός της Ακαδημίας για να τηρηθεί απαιτεί συνεργασία, θέληση και καλή πίστη από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ
Κοινωνικά , Η δημιουργία ενός αθλητικού οικοσυστήματος, ενός οργανισμού που θα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες τόσο άθλησης αλλά και διασκέδασης , υγείας και ευεξίας σε κάθε παιδί και κάθε οικογένεια.
Αγωνιστικά , Η δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Η στελέχωση του αντρικού τμήματος με παιδιά από την ακαδημία μας, γαλουχημένα με την δική μας κουλτούρα και νοοτροπία , και μέσα από το δικό μας σύστημα εκπαίδευσης (ομαδικά). Όπως επίσης και η συνέχιση της παράδοσης που έχουμε ως μια ακαδημία που προωθεί παιδιά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες και νέες ευκαιρίες για διάκριση.(ατομικά)

ΣΤΟΧΟΣ
Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του επιλεγόμενου αθλήματος μέσα από σύγχρονες διδακτικές μεθόδους αναλόγως του ηλικιακού επιπέδου των αθλητών και η άρτια παιδαγωγική καθοδήγηση στοχεύοντας στη δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού.

Η δημιουργία και η καλλιέργεια ανθρώπων μέσα από τις βασικές αξίες της Ακαδημίας μας ( αλληλεγγύη , σεβασμός , χαρά , αυτόβελτίωση , εθελοντισμός , πειθαρχία , ομαδικότητα , ηγετικότητα )

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
⦁ Σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό (Άμιλλα και Fair Play συμπεριφορά).
⦁ Σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο.
⦁ Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.
⦁ Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να διαβάζει το παιχνίδι με το δικό του βλέμμα, αλλά και με το βλέμμα του συμπαίκτη του και του αντιπάλου του.
⦁ Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, και εν γένει η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.

*** TEXNIKOTAKTIKH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Έχουμε επενδύσει στο ίδιο το παιδί και τις δυνατότητες που ήδη κρύβει μέσα του με σκοπό να τις αναδείξουμε. Στοχεύουμε σε έναν αθλητή που σε ατομικό επίπεδο θα είναι άρτια καταρτισμένος τεχνικά , δεν θα φοβάται να ντριμπλάρει , να έχει την μπάλα στα πόδια του και να ρισκάρει στις επιλογές του. Θέλουμε και αποσκοπούμε στην φαντασία του κάθε παιδιού και στην δυνατότητα λήψης της δίκης του και μόνο απόφασης.
Σε ομαδικό επίπεδο στοχεύουμε σε μια επιθετική φιλοσοφία χωρίς σκοπιμότητες , με υπομονή στο παιχνίδι μας, πολλές πάσες και εναλλαγές θέσεων στο γήπεδο , πολλές συνεργασίες μεταξύ των αθλητών , χρήση και επιδίωξη της υπεραριθμίας και εννοείτε άμεση μετάβαση σε κενούς χώρους.

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων αθλητών
⦁ Ο κάθε αθλητής προπονείτε και συμμετέχει σε αγώνες αποκλειστικά και μόνο του δικού του τμήματος. (ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ).

⦁ Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις δεκαπέντε λεπτά (15’ )πριν την καθορισμένη ώρα. Μετά την έναρξη της προπόνησης είναι αποκλειστικά και μόνο στην ευθύνη του προπονητή αν θα τον δεχτεί στην προπόνηση.

⦁ Οι αθλητές έχουν την ευθύνη της επικοινωνίας ,και ενημέρωσης τους, για ημέρες ,ώρες ,γήπεδα προπονήσεων, και αγώνων ,καθώς και άλλων εκδηλώσεων της ομάδας , ερχόμενοι σε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου με τον προπονητή τους η τον υπεύθυνο της ομάδας. Εναλλακτικά μπορούν να ενημερώνονται από το site της ομάδας. (⦁ www⦁ .⦁ apeagiaeleousa⦁ 1936.⦁ gr)

⦁ Οι αθλητές έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν τον προπονητή τους σε περίπτωση απουσίας τους από την προπόνηση.

⦁ Όταν συμμετέχουν στην αποστολή της ομάδας είναι απαραίτητο να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά, να ακολουθούν επαρκώς το πρόγραμμα της αποστολής.

⦁ Να ανταποκρίνονται  στο πρόγραμμα προπόνησης και να υπακούουν στις οδηγίες και εντολές του προπονητή κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

⦁ Απαγορεύονται κατηγορηματικά οι εκνευρισμοί, οι φωνές, οι βρισιές, το αντιαθλητικό παιχνίδι, η ανταπόδοση χτυπημάτων, οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια προς τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους τόσο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων Τέλος, να πειθαρχούν και να εφαρμόζουν τους κανόνες του fair-play.

⦁ Η εμφάνισή του στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό που έχει παραλάβει (εμφάνιση ομάδας, κάλτσες, κλπ.)

⦁ Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους όπου προπονούνται και αγωνίζονται και να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό. Σεβασμός στον υπεύθυνο υλικού και φροντιστή της ομάδας. Μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με τον προπονητή τους συγκεντρώνουν και τακτοποιούν το προπονητικό υλικό που χρησιμοποίησαν.

⦁ Άδεια για να μην προπονηθεί μπορεί να δώσει μόνο ο προπονητής του και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.

⦁ Απαγορεύεται η προπόνηση από προπονητές εκτός του Συλλόγου ή η συμμετοχή σε Camp εσωτερικού ή εξωτερικού. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα είναι υποχρεωμένοι οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς να ενημερώσουν πρώτα τον προπονητή τους και τους υπευθύνους της Ακαδημίας.
⦁ Στόχος και αυτοσκοπός δεν είναι η νίκη στους αγώνες , αλλά η χαρά του παιχνιδιού και η πραγματοποίηση των στόχων που έχουν θέσει πριν την έναρξη και κατά την προπόνηση για την βελτίωση τους.

Ο σεβασμός του αντιπάλου είναι δείγμα πολιτισμού και άψογου ήθους.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν νοοτροπία νικητή αλλά και όταν χάνουν να ξέρουν ότι μαθαίνουν

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
Οι ποινές που θα επιβάλλονται -ανάλογα με το παράπτωμα – από τον εκάστοτε προπονητή, Διευθυντή, Τεχνικό υπεύθυνο και από την Διοίκηση της ομάδας στους εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές είναι οι εξής :
1. Προφορική παρατήρηση
2. Έγγραφη επίπληξη
3. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση
4. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις
5. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδας

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
1. ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
2. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΥ – ΔΙΑΓΩΓΗΣ
3. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
4. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
5. ΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
7. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Υποχρεώσεις γονέων και κηδεμόνων

⦁ Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τη Διεύθυνση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν τις Ακαδημίες.

⦁ Απαγορεύεται η είσοδος των γονέων και των συνοδών τους στα αποδυτήρια και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

⦁ Δεν θα πρέπει να μιλούν κατά την διάρκεια της προπόνησης στο παιδί τους, διότι έτσι παρεμποδίζουν το έργο του προπονητή, ενώ παράλληλα δεν αναπτύσσεται η αυτονομία και η ανεξαρτησία των παιδιών.

⦁ Να δείξουν εμπιστοσύνη και να σέβονται τον προπονητή και να μην του ασκούν κριτική. Με αυτόν τον τρόπο διδάσκουν στα παιδιά τους τον σεβασμό και δεν τα επηρεάζουν αρνητικά.

⦁ Να δημιουργήσουν ένα κλίμα θετικής επικοινωνίας, επισκεπτόμενοι τακτικά την Ακαδημία, με το να συμμετέχουν σε δραστηριότητες της Ακαδημίας .

⦁ Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της ακαδημίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε.

⦁ Οι γονείς σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους μετά από τηλεφωνική αίτηση στον λειτουργό της ακαδημίας για να προκαθορισθεί το ραντεβού της επικοινωνίας με τους υπευθύνους.

⦁ Σε τουρνουά καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα, εάν υπάρχει δυνατότητα. Εάν όχι, θα πρέπει η παρουσία να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδιά θα είναι σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα των αγώνων.

⦁ Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή. Οι προπονητές μόνο θα είναι υπεύθυνοι για αυτό.

⦁ Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που θα προσβάλει την ιστορία και το έμβλημα της ομάδας αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

⦁ Θα πρέπει να σεβόμαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία μας και να δώσουμε το καλό παράδειγμα σαν ακαδημία προς τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας πρέπει να είμαστε το παράδειγμα προς μίμηση προς όλους.

⦁ Απαγορεύονται οι επαφές με άλλες ομάδες ή μάνατζερς χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από την διεύθυνση της Ακαδημίας. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα η Διοίκηση και ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνοι γι΄αυτό.

⦁ Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων παικτών σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας.

⦁ Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε personal-training με γυμναστή – προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή μας.

⦁ Να τακτοποιούν εγκαίρως τις οικονομικές τους εκκρεμότητες. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης καθυστέρησης ή καθολικής αμέλειας και καμίας ενημέρωσης δεν θα γίνετε δεκτός ο αθλητής στις προπονήσεις, τους αγώνες αλλά και κάθε άλλη δραστηριότητα της ομάδας, μέχρι και την τακτοποίηση τους, ενώ σε επαναλαμβανόμενη μη τήρηση των οικονομικών υποχρεώσεων θα αποβάλλεται οριστικά από την Ακαδημία.

⦁ Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και της ομάδας.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1. Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης και αγώνων δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.

2. Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, καθώς σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή τη Διοίκηση εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Διοίκησης.

Υποχρεώσεις προπονητών
⦁ Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις πριν την καθορισμένη ώρα και να ετοιμάζουν το χώρο προπόνησης αφού ενημερώσουν-ενημερωθούν από τη γραμματεία .

⦁  Να φροντίζουν να είναι συνεπής στην ώρα προσέλευσης τους στα παιχνίδια, στις αποστολές και γενικά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας που καλούνται να παρευρίσκονται.

⦁ Όταν τραυματίζετε ένας αθλητής πρέπει να ενημερώνουν αμέσως την Γραμματεία της ακαδημίας και να παρακολουθούν τη θεραπεία-αποθεραπεία που θα υποδείξει ο ιατρός ή/ και ο φυσιοθεραπευτής έχοντας προσωπική επαφή με τον αθλητή, με πλήρη ενημέρωση της γραμματείας και του προπονητή.

⦁ Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους, την καθαριότητα των υλικών που χρησιμοποιούν όπως και την επαναφορά αυτών στην αρχική τους θέση, πράγμα το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη συνεργασία μας.

⦁ Να φέρουν κατά τις προπονήσεις, τους φιλικούς και επίσημους αγώνες, το αθλητικό υλικό της “ape_academy”..

⦁ Απαγορεύονται κατηγορηματικά οι βρισιές, οι διαμαρτυρίες και τα σχόλια προς τους διαιτητές, τους αντιπάλους, τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους τόσο κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών όσο και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

⦁ Να επιδεικνύουν ανάλογη συμπεριφορά βάση της αγωνιστικής και γενικότερης φιλοσοφίας της ομάδας

⦁ Οι προπονητές της Ακαδημίας ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προκαθορίζεται στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου από τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.

⦁ Οι προπονητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην λεπτομερή εκπαίδευση των αθλητών με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδαγωγικό τους ρόλο

⦁ . Σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι προπονητές, παρέχουν Εκθέσεις Αξιολόγησης για κάθε αθλητή και Προτάσεις για την βελτίωσή του.

⦁ . Οι προπονητές δεσμεύονται με ρήτρα εχεμύθειας στα θέματα που αφορούν το τμήμα και την ομάδα και τις μεθόδους προπόνησης, και με ρήτρα απορρήτου στα πάσης φύσης θέματα αφορούν προσωπικά και αθλητικά δεδομένα των αθλητών και των γονέων τους.

Ενημερώσεις Γονέων και Αξιολόγηση

⦁ Σε συναντήσεις με τους γονείς των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών, αλλά και για διάφορα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν. Η ενημέρωση θα γίνεται από τον Τεχνικό διευθυντή και από τους ίδιους τους προπονητές σε καθορισμένες ημερομηνίες που θα ενημερώνονται οι γονείς μέσα από το site μας ( ⦁ www⦁ .⦁ apeagiaelousa⦁ 1936.⦁ gr ) και από τον πίνακα ανακοινώσεων στα γραφεία της Ακαδημίας στο γήπεδο.

⦁ Επίσης , πάλι με τον ίδιο τρόπο θα ενημερώνεστε για την περίοδο των εβδομάδων αξιολόγησης των αθλητών μας όπου θα περνάνε από μετρήσεις και τεστ αξιολόγησης ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε όσα δουλεύουμε, ζητάμε και αποσκοπούμε για την βελτίωση και την ανάπτυξη τους. Τίποτα στην τύχη του, πόσω μάλλον το μέλλον των παιδιών μας.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας,

Νίκος Νταλαμπίρας