Ρούσσος: «Τα γκολ μου είναι για τον παππού μου, πρόκληση η άνοδος»

Ρούσσος: «Τα γκολ μου είναι για τον παππού μου, πρόκληση η άνοδος»

Σε πέντε ματς πρωταθλήματος έχει σκοράρει τρία γκολ. Σ’ άλλα τρία ματς Κυπέλλου έχει σημειώσει ισάριθμο αριθμό τερμάτων.

Ο αρχηγός της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, Αλέξανδρος Ρούσσος, μίλησε στο apeagiaeleousa1936.gr για τον στόχο της ανόδου, την προσωπική του πρόκληση και τονίζει πως δεν αποδέχεται την έννοια του «ηγέτη».

Πως βλέπεις το ξεκίνημα της ομάδας;

«Σίγουρα δεν είναι το ιδεατό. Δεν έχουμε ξεκινήσει καλά, ούτε έτσι όπως το υπολογίζαμε. Δεν το βάζουμε κάτω όμως και μέσα από σκληρή δουλειά προσπαθούμε για το καλύτερο, ώστε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα».

Το σχόλιό σου για το ματς με τη Γλυφάδα, αλλά και το ματς Κυπέλλου που έρχεται;

«Με τον Κεραυνό ήρθε ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε και σίγουρα δεν αξίζαμε. Μας ακυρώθηκε καθαρό γκολ, που θα μας έβαζε στο παιχνίδι. Σ’ αυτήν την φάση χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, βγήκαμε εκτός κλίματος κι έτσι ήρθε η ήττα. Τώρα την Τετάρτη έχουμε ένα ματς Κυπέλλου που θέλουμε να πάρουμε για να συνεχίσουμε στο θεσμό. Θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα. Στόχος μας είναι πάντα η νίκη. Στην ΑΠΕ δεν αρμόζει τίποτα λιγότερο».

Για σένα είναι μια χρόνια πρόκληση, θέλοντας να συνδυάσεις την επιστροφή στο γήπεδό μας με άνοδο;

«Εννοείται πως για μένα είναι πρόκληση. Από μικρό παιδί ανήκω σ’ αυτήν την ομάδα. Εδώ ξεκίνησα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα και θέλω πάρα πολύ να πανηγυρίσω φέτος την άνοδο στην Α’ Αθηνών».

Ο θάνατος του παππού σου, ενός ανθρώπου που σημαίνει τόσα για την ομάδα μας, σε κάνει να θες να σκοράρεις όλο και περισσότερο οδηγώντας την ΑΠΕ στην άνοδο ως ηγέτης;

«Ο παππούς μου, όπως ξέρετε, ήταν και πατέρας μου και αυτός που με μεγάλωσε μέχρι τα 29 που είμαι σήμερα.

Αυτός μου μιλούσε συνέχεια και με βοηθούσε, του οφείλω πολλά. Εύχομαι από εκεί ψηλά που είναι να με βλέπει και να καμαρώνει για μένα για όσα κάνω στη ζωή μου αλλά και μέσα στο γήπεδο. Το παράπονό του ήταν που δεν μπορούσε να με δει να σκοράρω. Όσα γκολ βάζω είναι αφιερωμένα σ’ αυτόν. Τον ρόλο του ηγέτη δεν τον αποδέχομαι. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα κι όλοι μαζί θα πολεμήσουμε για την άνοδο της ομάδας μας».